Folda als werk-leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf, gericht op de groenvoorziening. Wij bieden jongeren en volwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle dagbesteding aan. Cees, hovenier, biedt de jongeren een opleiding richting het hoveniersvak met de intentie de jongeren door te laten stromen naar een AOC/ROC.

Stagiaires van het regulier voortgezet onderwijs zijn bij ons ook van harte welkom.

Binnen het dorp verzorgen wij voor onze opdrachtgevers: o.a. Rudolphstichting, Pluryn, Donnerschool, zwembad etc., samen met de leerlingen, een groot gedeelte van het groenonderhoud.

De cliënten gaan met Cees mee om algemeen groenonderhoud te verrichten. De werkzaamheden bestaan uit : o.a. borderonderhoud (schoffelen, harken, schoonmaken), snoeiwerkzaamheden, bladblazen, bosmaaien, gazons maaien (motor maaien en grote grasmachine), werken met heggenscharen, motor/kettingzagen, onkruidbestrijding, plaatsing speeltoestellen, bestrating aanleggen, plaatsing schuttingen etc. Theorie: planten en onkruid kennis, machine vaardigheden aanleren etc. Tevens kunnen de leerlingen erkende vakbekwaamheden halen.

De grote diversiteit aan werkzaamheden is een goede basis voor de leerlingen om door te stromen.